Saját bloglista

Oldalak

Érdekel

Saját fotó
Sümeg, Veszprém, Hungary

Keresés ebben a blogban

2011. június 9., csütörtök

Startlap - Szórakozás - internet. egyszerűen.

Startlap - Szórakozás - internet. egyszerűen.: "Szórakozás
Határokat átívelő Pünkösdi Sokadalom a Skanzenben
2011. június 12-13-án Magyarország nyolc szellemi kulturális örökség-eleme mutatkozik be a szentendrei Skanzenben, és három szomszédos országból érkeznek énekes, táncos, népzenész csoportok.

A nagy hagyományokra visszatekintő Pünkösdi Sokadalom rendezvényt idén új események, közösségi bemutatkozások színesítik majd. Itt lesznek a mesemondásban, táncban, éneklésben, hangszeres zenében, kézművességben kiemelkedő Népművészet Mesterei. Körtáncaikkal, díszes viseletükkel, sajátos babfőző technikájukkal és busómaszk-faragó hagyományukkal a mohácsi sokacok kápráztatják el a látogatókat. A halasi csipkevarró asszonyok titkos tudományukat mutatják be, a jellegzetes birkapörkölt főzés mikéntje élőben a karcagiaktól tanulható el. Főszerephez jutnak a mezőtúri fazekasság legjobb mesterei, a magyar solymászat képviselői, és a matyó örökséget éltető hímzők, bútorfestők és a táncosok.

Helyszín: Szentendre, Skanzen
Időpont: 2011. június 12-13.
Kattints a részletes programért!
Tovább
Add a Startlaphoz|Küldd el levélben|Oszd meg
Kaland-Vár - Magyarország legnagyobb játékkiállítása és vására A pünkösdi hétvégén ismét kitárja kapuit a legnagyobb hazai Játékkiállítás és Vásár. A sok-sok játék mellett zenés, táncos előadásokat, bábjátékokat nézhetnek meg a lurkók, de lehetőség nyílik a közös éneklésre, táncra is. A klasszikusok mellett számos újdonságot is bemutatnak a gyártók és a kereskedők, amiket nem csak kipróbálni lehet, de a helyszínen meg is vásárolhatjátok őket. A vezető márkák mellett a kreatív, egyedi játékok mesterei is bemutatkoznak, a rajzfilmek kedvelőit pedig animációs filmekkel szórakoztatják.

A belépés díjtalan!
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár
Nyitva tartás: 2011. június 10-13. 10-től 18 óráig
Kattints a részletes programért!
Tovább


- Google Eszköztárral küldve"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés